Zoek in ons aanbod


Nieuwsoverzicht van PUUR* Makelaars

PUUR* Makelaars is continu in beweging. Op deze pagina publiceren wij nieuwsberichten van onze vestigingen, maar ook van de woningmarkt en van belangrijke ontwikkelingen in de makelaarswereld. Volg ons ook via LinkedIn, twitter en facebook. 

Definitief energielabel per 1 januari 2015 verplicht bij verkoop woning

Energielabel 2015

Datum: 28 november 2014 | Door: PUUR* Makelaars

Wie een woning verkoopt is verplicht om na 1 januari 2015 een energielabel te overhandigen aan de koper. Wie dat niet doet, riskeert een boete.

>> Lees verderUitleg over biedsystemen bij de (ver)koop van een woning

Biedsystemen woningen

Datum: 23 september 2014 | Door: PUUR* Makelaars

Wie een woning gaat kopen of verkopen, krijgt te maken met een biedsysteem. Het biedsysteem bepaalt de spelregels van de verkoop. Bij veel mensen is vaak onduidelijkheid over de verschillende systemen. Hoe zit het nu precies?

>> Lees verderInterview: Wat doet een energetisch adviseur?

Interview energetisch adviseur

Datum: 22 september | Door: PUUR* Makelaars

Wanneer mensen een woning binnenstappen ervaren ze soms een vreemd gevoel, zonder dat hiervoor een aanwijsbare reden is. Volgens Inge van Duin van Flow in Home zou dit de verkoop van een woning negatief kunnen beïnvloeden. Als oplossing biedt zij een dienst aan waarmee woningen “energetisch” worden gereinigd.

>> Lees verderOpen Huizen Dag 4 oktober : deze woningen doen mee

Open Huis 04 oktober 2014

Datum: 17 augustus 2014 | Door: PUUR* Makelaars

Zaterdag 4 oktober is het weer NVM Open Huizen Dag. Op deze datum kun je zonder afspraak woningen bekijken, die meedoen met de Open Huizen Dag.

>> Lees verderStart verkoop 25 appartementen Land in Zicht Haarlem

Land  in Zicht

Datum: 21 augustus 2014 | Door: PUUR* Makelaars

Op zaterdag 6 september start de verkoop van 25 nieuwbouw appartementen van nieuwbouwproject Land in Zicht. U kunt deze dag zonder afspraak langskomen. Onze makelaars zijn aanwezig om u vrijblijvend te informeren over dit unieke nieuwbouwproject.

>> Lees verder10 handige hacks voor in en om het huis

Versterker hack

Datum: 30 mei 2014 | Door: PUUR* Makelaars

Misschien heeft u wel eens van de term lifehacking gehoord. Het doel van lifehacking is om slimmer te werken en te leven.  Er zijn ook veel “hacks” bedacht voor in en om het huis. YouTube en Pinterest zijn hierbij goede inspiratiebronnen. PUUR* makelaars zocht de handigste hacks.

>> Lees verder

Ontdek de populairste plekken in Haarlem en Amsterdam

Interactieve kaart

Datum: 7 mei 2014 | Door: PUUR* Makelaars

Op welke populaire plek wilt u wonen in Haarlem, of Amsterdam? Ontdek uw ideale woonomgeving met deze unieke interactieve kaarten.

>> Lees verder 

Pensioenakkoord 2015 kan leiden tot een fors lager pensioenDatum: mei 2014 | Door: QPENSIOEN

De Tweede Kamer heeft het Pensioenakkoord 2015 aangenomen. Hierdoor kunt u minder geld opzij zetten voor uw pensioen. Met het akkoord worden toekomstvoorzieningen verder versoberd en dat heeft grote gevolgen voor uw pensioen, of u dat nu opbouwt als zelfstandigondernemer, vanuit loondienst of zelf in privé regelt. Wat verandert er per 1 januari 2015?

>> Lees verder

Wat is jouw ideale gemeente om te wonen?

Beste Gemeente

Datum: Juli 2014 | Door: PUUR* Makelaars

Recentelijk onderzocht het blad Elsevier voor de achttiende keer in welke gemeente je het beste kunt wonen. Hierbij is onder andere gekeken naar basisvoorzieningen, plusvoorzieningen, arbeidsmarkt, rust en ruimte, en bereikbaarheid. In de test eindigt Heemstede op de tweede plaat

>> Lees verder

Nationale Hypotheek Garantie omlaag op 1 juli

NHG

Datum: april 2014 | Door: PUUR* Makelaars

De maximale hypotheek met NHG gaat op 1 juli  omlaag naar € 265.000. Omdat dit inclusief bijkomende kosten is, geldt dat vanaf 1 juli een woning maximaal € 250.000 mag kosten indien u onder NHG wilt financieren.

>> Lees verder 

Uniek wonen in Spaarndam: vrijstaande villa Lagedijk

Te koop: Lagedijk Spaarmdam

Datum: maart 2014 | Door: PUUR* Makelaars

Op een schitterende locatie aan open vaarwater “Mooie Nel” gelegen vrijstaande villa uit 1995 met aparte bedrijfsruimte, separaat gastenverblijf, ruime garage en aanlegsteiger. Zonnige tuin rondom en gelegen op een schitterende kavel aan het water.

>> Lees verder, zie de details en bekijk unieke luchtopnames

NVM Open Huizen Dag 05 april

NVM Open Huis 5 april 2014

Datum: 18-03-2014 | Door: PUUR* Makelaars

PUUR* Makelaars doet zaterdag 5 april weer mee aan de NVM Open Huizen Dag. Dat betekent dat u op één dag meerdere woningen kunt bezichtigen die wij en andere makelaars in de verkoop hebben. U kunt deze woningen zonder afspraak tussen 11:00 en 15:00 bekijken.

>> Lees verder en zie welke woningen meedoen

Samenwerking PUUR* Makelaars en Wagenhof Bedrijfsmakelaars

Samenwerking PUUR* Makelaars met Wagenhof

Datum: 13-02-2014 | Door: PUUR* Makelaars 

PUUR* Makelaars en Wagenhof Bedrijfsmakelaars hebben een strategische samenwerking bekend gemaakt.
In groot Haarlem is PUUR* Makelaars marktleider voor woningmakelaardij en Wagenhof Bedrijfsmakelaars is marktleider op het gebied van verhuur van commercieel vastgoed. Deze nieuwe samenwerking biedt beide bedrijven veel mogelijkheden om elkaar aan te vullen.

>> Lees verder

The Internet of Things: 11 slimme apparaten voor thuis

Internet of things

Datum: 05-02-2014 | Door: PUUR* Makelaars

Steeds meer apparaten zijn verbonden met internet, ofwel The Internet of things. Deze slimme apparaten wisselen informatie uit en kunnen vaak via worden bediend met een smartphone. Om u een overzicht te geven van de mogelijkheden in uw woning, hebben we 11 slimme apparaten voor u op een rij gezet.

>> Lees verder

Is uw volgende woning een 3D-geprinte woning?

3D geprint grachtenpand

Datum: 31-01-2014 | Door: PUUR* Makelaars

Steeds meer voorwerpen worden geprint met een zogenaamde 3D-printer. Waarom dan ook niet uw volgende woning? Dit is geen science fiction, want in Amsterdam-Noord is namelijk de bouw van een 3D-geprint grachtenpand gestart.

>> Lees verder

PUUR* Makelaar sponsor Muzenforum

Muzenforum

Datum: 27-01-2014 | Door: PUUR* Makelaars

PUUR* Makelaar is sponsor geworden van Concertstichting Muzenforum. Met de sponsoring draagt PUUR* Makelaars bij aan de concerten die de stichting organiseert.

>> Lees verder

Altijd al willen wonen als Henny Huisman?

Villa Henny Huisman

Datum: 15-11-2013 | Door: PUUR* Makelaars

Heeft u altijd al willen wonen als Henny Huisman? Dan is dit uw kans, want de unieke villa van Henny Huisman is te koop. U vindt deze prachtige villa aan de Heereweg 89 te Castricum.

>> Lees verder: wonen als Henny Huisman

Inbraken online in beeld

Inbrakenkaart

Datum: 29-10-2013 | Door: PUUR* Makelaars

Een inbraak (of poging tot) in een woning is een ingrijpende gebeurtenis die veel impact heeft op de bewoners. In de strijd tegen inbraken is de politie gestart met de publicatie van een online kaart waarop globaal zichtbaar is waar is ingebroken, of waar een inbraakpoging is geweest.

>> Meer informatie over de inbrakenkaart

Kunstcadeau ter waarde van € 100 bij PUUR* Makelaars

Gratis kunstbon

Datum: 01-10-2013 | Door: PUUR* Makelaars

PUUR* Makelaars draagt kunst een warm hart toe. Om deze liefde voor kunst te delen, krijgen klanten van PUUR* Makelaars bij de aankoop of verkoop van hun huis, een kunstcadeau ter waarde van 100 euro.

>> Meer informatie over het kunstcadeau

Makelaars Maandag Middag: gratis advies van een makelaar

PUUR* Phone

Datum: 01-10-2013 | Door: PUUR* Makelaars

Elke maandagmiddag kunt u uw makelaarsvraag kosteloos voorleggen aan een van onze makelaars. Hiervoor staat een team van  zeer ervaren VastgoedCert-gecertificeerde makelaar-taxateurs telefonisch voor u klaar.

>> Meer informatie over het gratis advies van een makelaar

Help ons om makelaar van het jaar te worden

Makelaar van het jaar

Datum: 10-09-2013 | Door: PUUR* Makelaars

Dit jaar doen wij mee met de verkiezing de Woningmakelaar van het Jaar. Bent u tevreden over onze werkwijze en bent u van mening dat ons kantoor deze titel verdient? Stem dan op ons!

>> Help mee en stem op ons

PUUR* Interview: Wat doet een Feng Shui interieur adviseur?

Nicky Beentjes

Datum: 01-08-2013 | Door: PUUR* Makelaars

Om lekker te kunnen wonen is de inrichting van de woning bijna net zo belangrijk als de woning zelf. Veel mensen verzorgen zelf de inrichting, maar je kunt hiervoor ook een interieur adviseur inschakelen. Toen wij hoorden van een Feng Shui interieur adviseur was onze interesse gewekt. Wat doet een Feng Shui interieur adviseur?.

>> Lees verder: Wat doet een Feng Shui interieur adviseur?

PUUR* Makelaars doet kunstzinnig

Kunst van Bram Reijnders

31-07-2013

In onze vestiging Haarlem Zijlweg exposeert kunstenaar Bram Reijnders diverse werken. Reijnders heeft een achtergrond in verkoop en marketing, maar besloot op zijn zeventwintigste het roer drastisch om te gooien.

>> Lees verder: PUUR* Makelaars doet kunstzinnig

PUUR* Makelaars lanceert PUUR* CARD

Lancering PUUR* CARD

19-06-2013

PUUR* Makelaars lanceert de PUUR* CARD voor kopers van een nieuwe woning. De kaart geeft de houders recht op voordeel bij veel ondernemers. Hierdoor kunnen nieuwe bewoners op een aantrekkelijke manier de lokale ondernemers in hun nieuwe buurt ontdekken.

>> Lees verder: PUUR* Makelaars lanceert PUUR* CARD

Een ideaal huis voor een samengesteld gezin

fd 08-06-2013

08-06-2013

Op acht juni verscheen in het Het Financieele Dagblad een artikel over de openhuizendag. In dit stuk wordt Onno Molenaar geïnterviewd over de verkoop van zijn huis in Heemstede. Makelaar John van Ommeren van PUUR* Makelaars, ondersteunt Molenaar bij de verkoop en komt ook aan het woord.

>> Lees het interview: Een ideaal huis voor een samengesteld gezin

Bepaal de ideale vraagprijs van uw woning

Ideale verkoopprijs woning

02-05-2013

Wie zijn woning verkoopt zal zich altijd afvragen wat de ideale verkoopprijs is. De makelaar zal hier doorgaans een goed advies over kunnen geven, maar dan blijft de vraag: wat zijn de psychologische effecten bij het bepalen van de vraagprijs?

>> Lees verder: bepaal de ideale verkoopprijs voor uw woning

PUUR* Makelaars naar positie 41 in de Makelaardij Top 10015-04-2013

Voor het tweede jaar heeft Bangma & Bosma Bedrijfsadvies de top 100 grootste makelaarskantoren onderzocht en gepubliceerd in de Makelaardij Top 100. PUUR* Makelaars is gestegen van positie 100 in 2013 naar positie 41 in 2013.

>> Lees verder: PUUR* Makelaars naar positie 41

Vindt uw droomhuis op de NVM Open Huis Dag op zaterdag 6 april

Open Huis 6 april 2013

11-03-2013

PUUR* Makelaars doet zaterdag 06 april weer mee aan de NVM Open Huizen Dag. Dat betekent dat u op één dag meerdere woningen kunt bezichtigen die wij in de verkoop hebben. U bent zonder afspraak welkom tussen 11:00 en 15:00.

>> Bekijk onze woningen die meedoen met de NVM Open Huis Dag 

Nieuwe kansen op de woningmarkt met een starterslening

Strarterslening Zuid-Kennemerland

06-03-2013

Bent u op zoek naar een woning in Zuid-Kennemerland, maar kunt u net niet genoeg lenen? Wellicht dat u dan gebruik kunt maken van een starterslening van de Gemeente Haarlem.

Als u in aanmerking komt, dan  kunt u maximaal € 20.000 lenen.

>> Lees verder over de Starterslening voor Zuid-Kennemerland

PUUR* Makelaars helpt met uw WOZ-bezwaar

WOZ-bezwaar

19-12-2012

Volgend jaar is dichterbij dan u denkt en voor dat u het weet valt de nieuwe WOZ-beschikking op de mat. Bent u het niet eens met de nieuwe WOZ-beschikking, dan kunt u hier bezwaar tegen maken. Hoe doet u dat?

>> Lees verder over hulp bij bewaar WOZ-beschikking

Succesvolle Kerstactie

Kerstactie 2012

10-12-2012

Op zaterdag 8 december werd bij onze vestiging in Heemstede de officiële speelgoedinzameling gehouden. Deze keer hebben we speelgoed ingezameld voor Stichting Jarige Job.De actie was een groot succes.

>> Lees verder over onze succesvolle Kerstactie 2012

Kon het elke dag maar kerstmis zijn: PUUR* Kerstactie 201222-11-2012

In navolging van de succesvolle Sinterklaasactie uit 2011, organiseert PUUR* Makelaars weer een inzamelingsactie van speelgoed. Dit jaar samen met de Kerstman. Het speelgoed gaat naar de Stichting Jarige Job die er voor zorgt dat het speelgoed wordt uitgedeeld aan kinderen die in armoede leven, zodat zij een onvergetelijke kerst zullen beleven.

>> Lees verder over onze Kerstactie 2012

Het is mooi geweest, het is tijd om PUUR toekomstgericht te denken!

PUUR* Makelaars in Goede Zaken
09-10-2012

Op 09 oktober verscheen in het Haarlems Dagblad in de rubriek Goede Zaken, een interview met Cisca Jansen en John van Ommeren. Zij vertellen over hun samenvoeging met PUUR* Makelaars.

 >> Lees het interview met Cisca Jansen en John van Ommeren

Woning kopen? Inruilen van uw woning kan bij PUUR* Makelaars

Uw woning inruilen

15-06-2012

Veel kopers willen graag hun nieuwe droomhuis kopen, maar twijfelen omdat ze bang zijn dat ze hun huidige woning niet snel kunnen verkopen. Hierdoor stagneert de doorstroom. Om deze negatieve spiraal te doorbreken kopen verkopers steeds vaker de goedkopere woning van de kopers, ofwel: de koper kan zijn woning inruilen.

>> Meer informatie over inruilen van uw woning 

Overdrachtsbelasting besparen kan ook na 1 juli 2012

30-01-2012

Het kabinet heeft vorig jaar besloten het tarief van de overdrachtsbelasting voor woonhuizen te verlagen van 6 % naar 2 %, een aanzienlijke verlaging van het tarief. Welke mogelijkheden heeft u om toch profijt te kunnen trekken van het lagere tarief voor overdrachtsbelasting na 1 juli 2012?
 
Lees verder hoe u ook na 1 juli 2012 kunt besparen op de overdrachtsbelasting
 

Onno Scholte in Het Financieele Dagblad

16-01-2012

In de rubriek fd.weekend van zaterdag 14 januari is een artikel verschenen over dubbele lasten en een slimme constructie die een uitweg zou bieden. In het artikel reageert makelaar Onno Scholte van PUUR* Makelaars op deze constructie.

Lees het complete artikel
 

Nieuws 2011

De markt op zijn kop

22-12-2011

Bij het opruimen van wat kasten, kwamen we een interview tegen dat Ralf van Schagen (partner PUUR* makelaars en Register Makelaar Taxateur) in 2009 / 2010 gaf aan het blad HRLM. Het artikel gaat over de huizenmarkt in tijden van crisis.

Lees het complete interview met Ralf van Schagen
 

PUUR* Makelaars lanceert iPhone app

19-12-2011

Deze week lanceert PUUR* Makelaars officieel haar eigen iPhone app. De app toont het woningaanbod van alle PUUR*-vestigingen.

Lees verder over de iPhone app van PUUR* Makelaars
 

Stijlvolle woningen en luxe appartementen in Heemstede. Unieke nieuwbouw!

09-12-2012

Heemstede start met een uniek nieuwbouwproject: Wonen in de Slottuin. Het project bestaat uit diverse woningen en appartementen. Zaterdag 10 december organiseert PUUR* Makelaars een pre-sale dag.

Lees verder over Nieuwbouwproject De Slottuin in Heemstede

Geven is het nieuwe krijgen - Sinterklaasactie

12-11-2011

Om iedereen van de feestdagen te laten genieten, willen wij graag ons steentje bijdragen in deze (soms) lastige tijd. Daarom hebben wij een Sinterklaasactie bedacht. Wij vragen u om ook een handje te helpen.

Lees verder over de Sinterklaasactie van PUUR* Makelaars
 

Kopers van nu zijn mensen die durven te leven

09-11-2011

Ralf van Schagen, partner van makelaarskantoor PUUR* Makelaars en tevens Register Makalaar Taxateur, gaf in het Haarlems Dagblad zijn mening over de beste plek om te wonen in Haarlem, de woningmarkt en over de toekomst van de makelaarswereld.

Lees het complete interview met Ralf van Schagen
 

Jeroen Visser wordt partner

24-10-2011

Jeroen Visser - Register Makelaar Taxateur - is als partner toegetreden tot PUUR* Makelaars Amsterdam

Lees verder over Jeroen Visser wordt partner
 

Start verkoop appartementen Raaks - Haarlem

27-06-2011

In de bruisende binnenstad van Haarlem komen 8 nieuwe appartementen beschikbaar die onderdeel zijn van de Raaks ontwikkeling. De start verkoop van de appartementen - onder de naam De Entree -  is op 7 juli bij PUUR* Makelaars Haarlem.

Lees verder over Entree - Wonen in de raaks in het hart van Haarlem

Start verkoop unieke appartemententorens Land in Zicht - Haarlem

12-06-2011

Wonen aan het water met alle voorzieningen van de stad Haarlem binnen handbereik. Een schitterend uitzicht over het Spaarne, een weidse blik op de polder richting Spaarndam en een fraai stadsgezicht op haarlem: Land zin Zicht biedt het allemaal! Op 18 juni start de verkoop van de appartemententorens. 

Lees verder over de appartemententorens van Land in Zicht

PUUR* Makelaar sponsor Letterenloop

30-05-2011

Op zondag 05 juni wordt op de ijsbaan in Haarlem de Letterenloop gehouden. Met de Letterenloop wordt geld opgehaald voor Run4Schools. PUR* Makelaars is een van de sponsors.

Lees verder over de letterenloop op 05 juni

Nieuws 2010

PUUR* Makelaars op huizenjacht in Haarlem voor het TV-programma De TV Makelaar

25-03-2010

In het TV-programma De TV-makelaar gaat aankoopmakelaar Ralf van Schagen voor Suzanne en Hendrik Jan op huizenjacht in Haarlem.

Lees meer over PUUR* Makelaars en het TV-programma De TV Makelaar
 

Betrouwbare metingen woonoppervlak dankzij NEN 2580

12-03-2010

Onlangs melde het programma TROS Radar dat er grote verschillen bestaan in het bepalen van het woonoppervlak van een woning.

Lees meer over Betrouwbare metingen woonoppervlak dankzij NEN 2580.

Nieuws 2009

Concurrentievoordeel voor PUUR* Makelaars door unieke online aanpak

21-07-2009

PUUR* Makelaars heeft het bereik van haar woningaanbod enorm vergroot door e-mail, RSS-feeds, Google Maps en Twitter slim in te zetten. Daarnaast is de website volledig geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Lees meer over Concurrentievoordeel voor PUUR* Makelaars door unieke online aanpak.


Logo PUUR* Makelaars
Volg Puur* Makelaars via Twitter