Te koop: Bovenwoning Marnixstraat 313 D, Amsterdam

Marnixstraat 313 D, Amsterdam

Verkocht
€ 400.000

Kenmerken Bovenwoning Marnixstraat 313 D, Amsterdam

Type woning
Appartement - Bovenwoning
Conditie
bestaande bouw
Bouwjaar
1906
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed
Voorzieningen
mechanische ventilatie, natuurlijke ventilatie
Woonoppervlakte
50 m2
Inhoud
184 m3
Aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal woonlagen
1
Ligging
In centrum
In woonwijk
Bijzonderheden
monumentaal pand, beschermd stads- of dorpsgezicht
Op woonlaag
2
Gebouw woonlagen
1
VVE Aanwezig
Ja
VVE Vergaderingen
Ja
Periodieke bijdrage
Ja
VVE Reservefonds
Ja
VVE Onderhoudsverwachting
Ja
VVE Opstalverzekering
Ja
Verkoopprijs
€ 400.000 kosten koper
Datum verkocht
2021-05-18
Status
Verkocht
Oplevering
in overleg
Energielabel
B
Isolatie
voorzetramen
Verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
Garage
geen garage
Woonstijlen
Alle kenmerken tonen Minder kenmerken tonen
Alle kenmerken tonen Minder kenmerken tonen
Vestiging Amsterdam-Zuid
020 640 23 87
Lees meer

Bovenwoning Marnixstraat 313 D, Amsterdam

FIRST COME, FIRST SERVED!
Wij verzoeken u om de aanvraag voor een bezichtiging te doen via Funda. Telefonische aanvragen nemen wij op dit moment niet in behandeling. Voor vragen over de woning, staan wij u uiteraard telefonisch te woord.

** For English see below **

PUUR* WONEN!
HEERLIJK RUIM 2-KAMER APPARTEMENT VAN CA. 50 M2 VOORZIEN VAN PRACHTIGE RAAMPARTIJEN GELEGEN AAN DE MARNIXSTRAAT IN EEN GEMEENTELIJK MONUMENT

Op een prachtige locatie aan het water, aan de rand van de Jordaan, ligt dit leuke appartement in het voormalige gebouw van de “Bank van Lening”. Het pand is gebouwd in 1886 in neorenaissance stijl en is gesitueerd op de hoek van de Marnixstraat en de Lijnbaansgracht. De hoge plafonds van ruim 3 meter hoog maken dit appartement erg ruimtelijk.

Indeling:
Via het gemeenschappelijke entree bereikt u via de lift het appartement op de tweede verdieping. De centrale hal geeft toegang tot alle vertrekken. De woonkamer ligt aan de voorzijde. De twee grote raampartijen en hoge plafonds geven een ruimtelijk effect en zorgt voor veel lichtinval. De open keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een ijskast, oven en vaatwasser. Via de hal bereikt u de slaapkamer met een grote inbouwkast. De ruime badkamer beschikt over een douche, ligbad en wastafel. De wc is separaat. Door de gehele woning ligt een witte houten vloer.

Erfpacht:
Het appartementsrecht staat op afgekochte gemeentelijke erfpacht. De algemene bepalingen 1994 zijn hierop van toepassing. Het tijdvak loopt tot 15-09-2046.

Omgeving:
Dit gemeentelijke monument is gelegen aan de Marnixstraat, om de hoek van een van de mooiste delen van de Jordaan met o.a. de Westerkerk. De Jordaan kenmerkt zich door haar ontspannen sfeer, prachtige grachten en betrokken, leuke bewoners. Op loopafstand is de bekende Westerstraat gelegen, maar ook de Elandsgracht met een keur aan winkels, de Haarlemmerdijk en niet te vergeten de hippe Negen Straatjes. Aan mooie kwaliteitszaken, winkels voor de dagelijkse boodschappen, gezellige terrassen en heerlijke restaurants dus geen tekort. Bovendien is er de bekende zaterdagmarkt en biologische markt op de Noordermarkt. De woning is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en binnen 5 minuten is de A-10 te bereiken.

Bijzonderheden:
* Lift;
* Gemeentelijk monument;
* Enkel glas met voorzet ramen;
* Berging in de onderbouw;
* Actieve VvE in professioneel beheer;
* Servicekosten € 204,96 per maand;
* Erfpachtcanon afgekocht tot en met 15-09-2046;
* Niet-zelfbewoningsclausule van toepassing;
* Oplevering in overleg.

*****************************************************************************

FIRST COME, FIRST SERVED!
We ask you to request a viewing via Funda. At this moment we do not take telephone requests. For questions about the property, we are available by phone.

PUUR* LIVING!
LOVELY SPACIOUS 2-ROOM APARTMENT OF APPROX. 50 M2 WITH LARGE WINDOWS LOCATED ON THE MARNIXSTRAAT IN A MUNICIPAL MONUMENT

On a beautiful location by the water, on the edge of the Jordaan, is this nice apartment in the former building of the “Bank of Loan”. The building was built in 1886 in neo-renaissance style and is located on the corner of Marnixstraat and Lijnbaansgracht. The high ceilings of approximately 3 meters high make this apartment very spacious.

Layout:
Through the communal entrance you can reach the apartment on the second floor via the lift. The central hall gives access to all rooms. The living room is located at the front. The two large windows and high ceilings give a spacious effect and provides plenty of light. The open kitchen is equipped with various appliances including a refrigerator, oven and dishwasher. Through the hall you reach the bedroom with a large wardrobe. The spacious bathroom has a shower, bathtub and sink. The toilet is separate. Throughout the house there is a white wooden floor.

Ground lease:
The apartment is on municipal ground lease. The general provisions of 1994 apply. The period runs until 15-09-2046.

Surroundings:
This municipal monument is located on the Marnixstraat, around the corner from one of the most beautiful parts of the Jordaan with the Westerkerk. The Jordaan is characterized by its relaxed atmosphere, beautiful canals and involved, fun residents. Within walking distance is the famous Westerstraat located, but also the Elandsgracht with a variety of shops, the Haarlemmerdijk and not to forget the trendy Nine Streets. There is no shortage of good quality shops, shops for daily shopping, cosy terraces and delicious restaurants. Moreover, there is the famous Saturday market and organic market at the Noordermarkt. The property is easily accessible by public transport and within 5 minutes the A10 motorway can be reached.

Details:
* Elevator;
* Municipal monument;
* Single glazed windows;
* Storage in the basement;
* Active VvE in professional management;
* Service costs € 204.96 per month;
* Leasehold canon purchased up to and including 15-09-2046;
* Non-self-occupation clause applicable;
* Delivery in consultation.

Alle tekst tonen Minder tekst tonen
Plattegrond Bovenwoning Marnixstraat 313 D, Amsterdam
Plattegrond Bovenwoning Marnixstraat 313 D, Amsterdam
Plattegrond Bovenwoning Marnixstraat 313 D, Amsterdam
Plattegrond Bovenwoning Marnixstraat 313 D, Amsterdam
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand
Leeftijdsopbouw
Jordaan
Landelijk
100%

0 - 14 jaar

15 - 24 jaar

25 - 44 jaar

45 - 64 jaar

65+ jaar

12.585 Huishoudens
19.095 Inwoners
22% Koopwoningen
74% Huurwoningen

Buurtinformatie Jordaan

De Jordaan heeft ongeveer 12670 woningen met bijna 19.000 bewoners. Het zijn overwegend kleine etagewoningen die zijn gebouwd in de negentiende eeuw, of tijdens een van de stadsvernieuwingen in de jaren 80 van de vorige eeuw. In zo’n 70% gaat het om eenpersoonsgezinnen. Slechts 13% van de huishoudens heeft inwonende kinderen.
De meeste huishoudens vallen onder de de middeninkomens of hoge inkomensklasse. Slechts 22% van de woningen zijn koopwoningen en ongeveer 77% huurwoningen. Een op de 4 woningen is een sociale-huurwoning.

Jordaan
Jordaan
Meer info over Jordaan
Interesse in een woning vergelijkbaar met Marnixstraat 313 D, Amsterdam?
Je gegevens worden alleen gebruikt om contact met je op te nemen of om een bezichtiging te plannen. Zie ook onze privacyverklaring
Kies uw voorkeurstijd