Te koop: Vrijstaande woning Herenweg 54, Breukeleveen

Herenweg 54, Breukeleveen

Verkocht
€ 1.500.000

Kenmerken Vrijstaande woning Herenweg 54, Breukeleveen

Type woning
Woonhuis - Landhuis vrijstaande woning
Conditie
bestaande bouw
Bouwperiode
1906-1930
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed
Voorzieningen
rolluiken, tv kabel, buitenzonwering, rookkanaal, dakraam, zonnepanelen, natuurlijke ventilatie
Woonoppervlakte
319 m2
Inhoud
1428 m3
Perceeloppervlakte
15692 m2
Aantal kamers
10
Aantal slaapkamers
5
Aantal woonlagen
3
Ligging
Aan water
Aan rustige weg
Beschutte ligging
Aan vaarwater
Landelijk gelegen
Hoofdtuin
tuin rondom
Tuin(en)
tuin rondom
Verkoopprijs
€ 1.500.000 kosten koper
Datum verkocht
2019-12-11
Status
Verkocht
Oplevering
in overleg
Isolatie
dakisolatie, gedeeltelijk dubbel glas, voorzetramen, HR-glas
Verwarming
c.v.-ketel, open haard, mogelijkheid voor open haard, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
c.v.-ketel, geiser eigendom
Garage
vrijstaand hout, carport, parkeerplaats
1 auto('s)
Woonstijlen
Alle kenmerken tonen Minder kenmerken tonen
Alle kenmerken tonen Minder kenmerken tonen
Vestiging Amsterdam-Zuid
020 640 23 87
Lees meer

Vrijstaande woning Herenweg 54, Breukeleveen

**See for English text below **

PUUR* WONEN!
Water, volop groen, échte natuur, reeën in de tuin, zeldzame water- en weidevogels en grazende buur-schapen..
Dit treft u aan wanneer u de voordeur van “Bij ’t Wije’ aan de Herenweg 54 in Breukeleveen achter zich sluit en op uw eigen perceel rondwandelt…… een wérkelijk unieke plek!

Breukeleveen is gesitueerd op 10 autominuten van het oude dorpscentrum van Breukelen De lintbebouwing van Breukeleveen kenmerkt zich door fraaie ruime woningen die òf aan de vijfde Loosdrechtse Plas òf aan de Breukeleveense Plas zijn gesitueerd.
De vijfde Loosdrechtse Plas staat bekend om de vele watersport-activiteiten, terwijl de Breukeleveense Plas vanwege de rust, de ongerepte natuur ook wel de ‘Stille Plas’ genoemd wordt.
Met uw eigen boot, vanuit uw boothuis, door uw eigen sloot naar de Plas varen…geen droom, maar werkelijkheid op deze plek!

“Bij ’t Wije” aan Herenweg 54 ligt aan de ‘Stille Plas’, op een zeer ruim perceel grond, water en zod van ca. 15.700 m2, verscholen in een prachtig stukje natuur.
De woning, gebouwd in 1927 en sindsdien goed onderhouden, is bereikbaar middels een eigen brug met toegangshek.
Aan de voorzijde van de woning treft u een tuin met een ruime inrit en – naast voldoende parkeergelegenheid voor meerdere auto’s – ook een carport en garage.
Aan de achterzijde bevindt zich een zeer diepe tuin die middels een eigen bruggetje natuurlijk overloopt in het zod. Via een romantisch kronkelpad, omringd door varens en vele bomen, komt u uit bij de ‘Stille Plas’.
Naast de zeer ruime woning bevindt zich op het perceel ook een botenhuis, een ruime schuur met werkruimte (werkbank etc.), een carport, garage, een fijne hobbyruimte/guesthouse, een plantenkas én natuurlijk een eigen moestuin.
Genieten van de natuur kan hier vanaf de diverse privé-gesitueerde terrassen, waar het op ieder moment van de dag gedurende alle seizoenen volop genieten is.
Gaat u mee naar binnen?

Indeling begane grond woonhuis:
Overdekt entree, ruime hal met garderobe en trapopgang naar de eerste verdieping.
Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een kantoorruimte met daglichttoetreding middels twee karakteristieke half-ronde glas-in-lood raampartijen.
De royale lichte woonkamer (ca 50m2) heeft 4 grote raampartijen, een balkenplafond en diverse glas-in-lood raamdetails. De openslaande deuren leiden naar de aangebouwde plantenkas, de brede grenen vloerdelen en de fraaie houtkachel maken de woonkamer een gezellige en fijne plek om te vertoeven.
De aangrenzende woonkeuken heeft een oppervlakte van ca 22m2 en de landelijke keuken met dubbele porseleinen spoelbak, is voorzien van diverse inbouwapparatuur (vaatwasser, oven, koelkast, 5 pits gaskookplaat en een afzuigkap)
Oude ‘witjes’ sieren de de keukenmuren en langs de plinten zijn gedecoreerde ‘witjes’ aangebracht.
Vanuit de keuken bereikt men het terras aan de zuidzijde van de woning, vanwaar uitzicht op het aangrenzende weiland met grazende schapen.

Terug naar hal; hier bevinden zich de toegangen tot de toiletruimte (eveneens voorzien van een douche) en de bijkeuken -met aansluitingen voor wasmachine, wasdroger en de opstelling van de CV installatie – en tot de royale tuinkamer.
De tuinkamer is aan de achterzijde van de woning gelegen. Vanuit deze kamer heeft u weergaloos uitzicht richting de ‘Stille Plas’. Frequent zult u hier de reeën kunnen spotten die zich in het groen schuil houden. De tuinkamer is voorzien van een praktische tegelvloer met comfortabele vloerverwarming. Het is mogelijk hier een tweede open/hout-haard te plaatsen, het rookkanaal is reeds aanwezig.
Middels openslaande deuren bereikt u een volkomen privé gesitueerd terras, geflankeerd door een pergola met ‘n fraaie volgroeide blauwe regen-struik.

Indeling eerste etage woonhuis:
Trapopgang, royale overloop. Ruime slaapkamer, met inbouwkasten en een wastafel aan de voorzijde over de volle breedte van de woning.
Afgesloten trapopgang naar de tweede etage.
Tweede ruime slaapkamer (zuidzijde), met dakkapel, wastafel en vaste kast.
Moderne separate badkamer met een toilet, douche en wastafel.
De master-bedroom is gesitueerd aan de achterzijde van de woning. Deze beschikt over inbouwkasten en heeft een eigen aangrenzende badkamer met toilet, douche en brede wastafel.
Vanuit de master-bedroom heeft u toegang tot het royale dakterras boven de tuinkamer, dat tevens middels een buitentrap vanaf de achtertuin bereikbaar is.

Indeling tweede etage woonhuis:
Middels de afgesloten trapopgang komt u op de tweede etage. Aan de voorzijde bevindt zich hier een open ruimte vanwaar uitzicht op de Vijfde Plas.
Een tussenruimte herbergt een wastafel en open bergruimte, terwijl aan de achterzijde de vierde slaapkamer is gesitueerd.
Vanuit deze kamer kunt u het omliggende land, het zod én het water van de ‘Stille Plas’ bewonderen.

Indeling hobbyruimte/guesthouse:
Entree, meterkast met garderobe, stookruimte (eigen CV installatie), slaap-/werkkamer met openslaande deur. Badkamer voorzien van douche, dubbele wastafel en toilet.
Grote hobby-/woonruimte met spoelkeuken en open haard mogelijkheid.
Open trap naar de royale vide, voorzien van een dakkoepel.
Tevens bevindt zich hier de geiser (eigendom 2009) ten behoeve van de warmwatervoorziening van de hobbyruimte/guesthouse.

Aansluitend bevindt zich de ruime schuur (met werkbank)/berging. De schuur is voorzien van een verdiepingsvloer waardoor er nog meer bergruimte is gecreëerd.
Het botenhuis dateert uit 2004. Met uw kano/sloep kunt u aan de noordzijde van het perceel zó het overdekte botenhuis binnenvaren.
Daarnaast geeft een overkapping beschutting aan vele werktuigen, waaronder de zit-grasmaaier.
Natuurlijk ontbreekt een overdekte houtopslag voor uw haardhout niet.
Fietsen en andere tweewielers kunt u in grote getale overdekt neerzetten aan de voorzijde van het guesthouse onder de carport. Ook het overdekt parkeren van uw auto is mogelijk in de garage.

Omgeving en bereikbaarheid:
Breukeleveen is gelegen tussen de dorpen Loosdrecht, Breukelen en Tienhoven, temidden van de waterrijke omgeving van het Loosdrechtse Plassengebied.
Een perfecte omgeving voor watersportliefhebbers die letterlijk ‘voor de deur’ hun hart kunnen ophalen. Bovendien leent de landelijke omgeving zich perfect voor het maken van wandel- of fietstochten door de polderlandschappen en langs de plassen. De voorzieningen zijn binnen 10-15 autominuten te bereiken in Maarssen/Breukelen/Utrecht of Loosdrecht/Hilversum/het Gooi. Schiphol en Amsterdam zijn binnen 30 autominuten bereikbaar.

Bijzonderheden:
– Bouwjaar oorspronkelijke woning ca 1927, door de jaren heen gerenoveerd
– Woonoppervlakte ca 319m2, inclusief hobbyruimte/guesthouse
– Gelegen op een zeer ruim privé perceel grond, water en zod van 15.692m2
– Grotendeels voorzien van dubbele beglazing en/of voorzetramen
– HR CV installatie in de woning dateert uit 2017
– Woonhuis heeft 11 elektra-groepen op aardlek
– Bovendien zijn er 20 zonnepanelen aanwezig
– Karakteristieke groene luiken aan de raampartijen aan de voorzijde van de woning
– Elektrisch zonnescherm aan tuinkamer
– Rolluiken op de raampartijen van de tuinkamer
– Veel raampartijen en deuren zijn voorzien van (rol)horren
– Op de woning is een Bed & Breakfast vergunning afgegeven door de Gemeente Wijdemeren
– Levensloop-bestendige woning, slapen op de begane grond is goed mogelijk, de sanitaire voorzieningen zijn reeds aanwezig.
– Fruitbomen zijn er in vele varianten; peren, appels, kersen, pruimen en kweeperen
– De fruitstruiken leveren ieder jaar: aalbessen, kruisbessen, frambozen en Japanse wijnbessen

** ENGLISH TEXT **

PUUR* LIVING!
Water, plenty of greenery, unspoiled nature, deer in the garden, rare birds and neighboring sheep …
You will find this when you enter the grounds of “Bij ’t Wije” at Herenweg 54 in Breukeleveen… a truly unique place!

Breukeleveen is situated at 10 minutes by car from the old village center of Breukelen. Breukeleveen is characterized by beautiful spacious houses that are situated either on the 5th Loosdrechtse Plas or the Breukeleveense Plas.
The fifth Loosdrechtse Lake (Plas) is known for the many watersport activities, while the Breukeleveense Plas – because of the peace and unspoiled nature – is also called the Silent Lake (“Stille Plas”).
Taking the boat out to the lake, from your own boathouse, through your own canal… no dream, but reality at this place!

“Bij ‘t Wije” at Herenweg 54 is located at the” Stille Plas “, on a very large plot of land and water of approximately 15,700 m2, hidden in a beautiful piece of nature close to Amsterdam and Utrecht.
The house, constructed in 1927 and since then well maintained, is accessible by way of a private bridge with gate.
At the front of the house, you will find a garden with a spacious entrance and, in addition to sufficient parking space for several cars, also a carport and garage.
At the rear of the house, you’ll find a large garden that naturally overflows into the marsh which is accessible by a romantic bridge. A winding path, surrounded by ferns and a variety of trees, will bring you to the shore of the “Stille Plas”.
In addition to the spacious house, there is also a boathouse, a large barn with workspace (workbench, etc.), a carport, garage, a nice hobby room/guesthouse, a greenhouse and of course your own vegetable garden.
You can enjoy nature here from the various privately situated terraces, all day, during every season.

Are you coming in?

Layout ground floor residence:
Covered entrance, spacious hall with wardrobe and stairs to the first floor.
At the front of the house is an office space with two characteristic half-round stained glass windows.
The spacious, light living room (approx. 50 m2) has 4 large windows, a beamed ceiling, and various stained glass window details. The patio doors lead to the adjoining greenhouse,
the wide pine floorboards and the beautiful wood-burning stove make the living room a cozy and very pleasant place to be.
The adjoining kitchen has an area of approximately 22 m2 and the rural kitchen with double porcelain sink, is equipped with various built-in appliances (dishwasher, oven, refrigerator, 5-burner gas hob and a hood).
Characteristic old white tiles (‘witjes’) decorate the kitchen walls and baseboards.
From the kitchen, you reach the terrace on the south side of the house, from where you have a view of the adjacent pasture with grazing sheep.

Back to the hall; here are the entrances to the toilet room (also equipped with a shower) and the utility room – with connections for washing machine, dryer, and the central heating system – and to the spacious garden-room.
The garden-room is located at the rear of the house. From here you have an unparalleled view towards the “Stille Plas”. Frequently you will be able to spot the deer that are hiding in the greenery.
The garden-room has a practical tiled floor with comfortable underfloor heating. It is possible to place a second open/wood fireplace here, the flue is already present.
Through sliding doors, you reach a completely private situated terrace, flanked by a pergola, covered with a mature beautiful blue blooming Wisteria.

Layout first-floor residence:
Stairs, generous landing. Spacious bedroom with fitted wardrobes and a sink at the front across the full width of the house.
Closed staircase to the second floor.
Second spacious bedroom on the south side, with dormer and again sink and cupboard.
Modern separate bathroom with a toilet, shower, and sink.
The third bedroom, the master bedroom, has its own adjoining bathroom with toilet, shower and wide sink and is situated at the rear of the house. The master bedroom also has fitted wardrobes.
From this bedroom, you have access to the spacious roof terrace above the garden-room, which is also accessible via an outside staircase from the back garden.

Layout second-floor residence:
Through the closed staircase, you will reach the second floor. At the front, there is an open space with a view of the Fifth Lake. A space in between accommodates a sink and open storage space, while the fourth bedroom is located at the rear. From this bedroom, you can admire the surrounding land, marsh, and water of the “Stille Plas”.

Layout hobby room/guesthouse:
Entrance, cupboard with wardrobe, boiler room (own central heating system), bedroom/office with sliding door. Bathroom with shower, double sink, and toilet.
Large hobby/living room with sink kitchen and fireplace possibility.
Open stairs to the spacious loft with a roof dome.
The geyser (property 2009) is also located here for the hot water supply of the hobby room/guesthouse.

You’ll also find here a spacious barn (incl. workbench)/storage, with story floor, creating even more storage space.

The boathouse is constructed in 2004. With your canoe/sloop you can enter the covered boathouse on the north side of the plot. The extended roof provides shelter for many implements, including the lawnmower.
Of course, covered storage for your firewood is not missing.
Bicycles and other two-wheelers can be parked in large numbers at the front of the guesthouse under the carport.
Covered parking of your car is also possible in the garage.

Environment and accessibility:
Breukeleveen is located between the villages of Loosdrecht, Breukelen, and Tienhoven, in the middle of the wetland environment of the Loosdrecht Lakes area.
A perfect environment for water sports enthusiasts who can literally indulge “just a step away from home’. The rural environment is perfect for walking or cycling through the polder landscapes and along the lakes. The facilities can be reached within 10-15 minutes by car in Maarssen / Breukelen / Utrecht or Loosdrecht / Hilversum / het Gooi. Schiphol and Amsterdam can be reached within 30 minutes.

Particularities:
– Construction year original house around 1927, renovated over the years
– Living area ca 319m2, including hobby room/guesthouse
– Located on a very spacious private plot of land, water, and marsh
– Equipped with double glazing and/or additional windows
– HR CV installation in the home dates from 2017
– Residential has 11 electricity groups on earth fault
– 20 solar panels present
– Many windows and doors are equipped with (roller) screens
– A Bed & Breakfast permit on the property has been issued by the municipality of Wijdemeren
– Lifecycle proof house, the sanitary facilities on the groundfloor are already present
– Fruit trees come in many varieties; pears, apples, cherries, plums, and quinces
– The fruit bushes supply currants, gooseberries, raspberries, and Japanese wineberries every year!

Alle tekst tonen Minder tekst tonen
Plattegrond Vrijstaande woning Herenweg 54, Breukeleveen
Plattegrond Vrijstaande woning Herenweg 54, Breukeleveen
Plattegrond Vrijstaande woning Herenweg 54, Breukeleveen
Plattegrond Vrijstaande woning Herenweg 54, Breukeleveen
Plattegrond Vrijstaande woning Herenweg 54, Breukeleveen
Plattegrond Vrijstaande woning Herenweg 54, Breukeleveen
Plattegrond Vrijstaande woning Herenweg 54, Breukeleveen
Plattegrond Vrijstaande woning Herenweg 54, Breukeleveen
Plattegrond Vrijstaande woning Herenweg 54, Breukeleveen
Plattegrond Vrijstaande woning Herenweg 54, Breukeleveen
Video's tonen?

Video's worden ingesloten afgespeeld vanaf YouTube.com. YouTube plaatst daarmee cookies op jouw computer. Door deze video af te spelen ga je akkoord met de privacyverklaring van Google. ►    Afspelen

Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand
Interesse in een woning vergelijkbaar met Herenweg 54, Breukeleveen?
Je gegevens worden alleen gebruikt om contact met je op te nemen of om een bezichtiging te plannen. Zie ook onze privacyverklaring
Kies uw voorkeurstijd