Te koop: Vrijstaande woning Bloklaan 6, Loenen aan de vecht

Bloklaan 6, Loenen aan de vecht

Verkocht
€ 925.000

Kenmerken Vrijstaande woning Bloklaan 6, Loenen aan de vecht

Type woning
Woonhuis - Villa vrijstaande woning
Conditie
bestaande bouw
Bouwperiode
1906-1930
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend
Voorzieningen
tv kabel, natuurlijke ventilatie
Woonoppervlakte
136 m2
Inhoud
536 m3
Perceeloppervlakte
610 m2
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3
Aantal woonlagen
4
Ligging
Aan bosrand
Aan water
Aan rustige weg
Vrij uitzicht
Beschutte ligging
Buiten bebouwde kom
Landelijk gelegen
Bijzonderheden
gedeeltelijk gestoffeerd
Hoofdtuin
tuin rondom
Tuin(en)
tuin rondom
Verkoopprijs
€ 925.000 kosten koper
Datum verkocht
2022-03-04
Status
Verkocht
Oplevering
in overleg
Garage
vrijstaand hout
1 auto('s)
Woonstijlen
Alle kenmerken tonen Minder kenmerken tonen
Alle kenmerken tonen Minder kenmerken tonen

Vrijstaande woning Bloklaan 6, Loenen aan de vecht

** English text, see below**

Wat een superfijne, charmante woning op een heerlijke plek, met veel privacy en omliggend groen!

Op het perceel van Bloklaan 6 in Loenen aan de Vecht staat naast het fijne lichte woonhuis (ca 100m2 woonoppervlakte) ook een losstaande guesthouse/kantoor met veranda (ca 35m2 woonoppervlakte) met een inpandige garage (van ca 16m2).
De woning werd in 2021 volledig gerenoveerd en ook het bijgebouw/guesthouse (2018) werd gerenoveerd, opnieuw ingedeeld en voorzien van een badkamer.
De achtertuin is gesitueerd op het zuiden en garandeert, tezamen met de veranda van het bijgebouw altijd heerlijke momenten; gedurende alle seizoenen is hier wel een beschut zonnig plekje te vinden.

Loenen aan de Vecht is centraal gelegen tussen Hilversum, Utrecht en Amsterdam. Loenen behoort tot Gemeente Stichtse Vecht en is een zeer karakteristiek dorp waar rivier de Vecht doorheen kronkelt. Er zijn fijne voorzieningen zoals een klein winkelcentrum, diverse goede restaurants en basisscholen, kinderdagverblijven en volop recreatiemogelijkheden bij de hockey-, voetbal-, en tennisvereniging. Loenen heeft zelfs de beschikking over een 9-holes golfbaan. Om de hoek van de woning ligt rivier de Vecht met de Mijndense Sluis, welke toegang geeft tot het Loosdrechtse Plassengebied; een waar walhalla voor de watersporter!
De A2 en N201 zijn belangrijke verkeerswegen, beide op enkele autominuten van de Bloklaan 6 gelegen.

U bent vast nieuwsgierig geworden naar het woon- en guesthouse.
Zullen we beginnen bij de woning?

Entree van het perceel via een fraai houten toegangshek, dat de oprit -waar meerdere auto’s geparkeerd kunnen worden- afsluit.

Entree woning, hal met meterkast, garderobekast, moderne toiletruimte met WC en fonteintje, trapkast waarin zich de (eerste) aansluitingen voor wasmachine en droger bevinden.

Een glazen deur geeft toegang tot de ruime, lichte woonkamer met balkenplafond en een vloer welke is voorzien van fraaie eiken vloerdelen.
De woonkamer heeft aan 3 zijden grote raampartijen, hetgeen garant staat voor fijn veel daglichttoetreding.
De open trap naar de verdieping bevindt zich eveneens in de woonkamer.
Halverwege de woning geeft een glazen schuifdeur toegang tot woonkeuken met daarin de in 2021 geplaatste keukenopstelling, voorzien van greep-loze kasten en laden.
Vanzelfsprekend is de keuken voorzien van de modernste inbouwapparatuur, zoals een oven, separate magnetron, een warmhoud-lade, vaatwasser, royale inductiekookplaat en een superstille design-afzuiginstallatie.
Achter de twee houten deuren bevindt zich de cv-installatie (2016) alsmede een voorraadkast. De keuken is voorzien van comfortabele vloerverwarming; indien gewenst kan via de plintverwarming ook nog warme lucht worden toegevoegd.
In de achterpui van de keuken zijn 3 loopdeuren, die alle voorzien zijn van vaste horren en naar het terras en de achtertuin leiden.
Vanuit hier kunt u ook eenvoudig het bijgebouw bereiken.

Terug naar de trap in de woonkamer.
Opgang naar de verdieping.
Een lange ruime en lichte overloop, met XXL-dakkapel, geeft toegang tot alle vertrekken.
De karakteristieke spanten van het dak, als ook de nok zijn bij de verbouwing weer tevoorschijn getoverd en geven deze etage door hun natuurlijke houtkleur een warme uitstraling.
Aan de voorzijde bevindt zich een slaapkamer voorzien van een dakkapel. Op de overloop is eveneens aan de voorzijde een fijne lichte werkplek gecreëerd, welke op eenvoudige wijze ook tot een derde kleinere slaapkamer kan worden omgebouwd.
De moderne badkamer bevindt zich halverwege de woning en heeft een toilet, separate inloopdouche, een prachtig vrijstaand ligbad en een wastafelmeubel met fraaie design waskommen. Ook hier is de vloer voorzien van comfortabele vloerverwarming.
De grote slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde van de woning en heeft twee ramen in de achtergevel, vanwaar uitzicht over de achtertuin.
Door de ramen van de XXL-dakkapel in deze kamer is er zicht op het guesthouse en de veranda.

Indeling guesthouse:
Aan de voorzijde van het bijgebouw bevinden zich de toegangsdeuren tot de garage. De garage herbergt naast parkeergelegenheid voor een kleinere auto, ook een boiler voor de warmwatervoorziening van het guesthouse en veel bergruimte. De garage heeft tevens een zijdeur die toegang geeft tot de aangebouwde veranda.
Er is een tweede toegangsdeur naar het guesthouse gedeelte.
Middels deze deur komt u direct in het knusse woongedeelte, met aansluitend de badkamer voor dit gebouw, voorzien van douche, toilet en wastafel met fraai meubel.
Via de open trap komt u in de zeer ruime slaap-werkruimte met vide boven de woonkamer. Omdat het dak, de tussenvloer en muren van het bijgebouw en zijn geïsoleerd, is een tweetal aanwezige elektrische radiatoren meer dan voldoende om deze ruimten te verwarmen.

Tuin:
De woning is vrijstaand en heeft een ‘tuin rondom’. De voor- (noord) en achtertuin (zuid) met fijn terras en ook de tuin tussen woning en bijgebouw (oost) zijn het meest gebruikt om in te verblijven en in te tuinieren.
Een hovenier heeft in december 2021 de tuinen geschoond, het groen gesnoeid en de oppervlakten opnieuw ingedeeld en aangelegd. De appelboom en hortensia’s zullen ongetwijfeld komend jaar nog meer van hun pracht laten zien!

Bijzonderheden:
• Unieke ligging midden in het groen, veel privacy garanderend.
• Bouwjaar woning ca. 1920, woonoppervlakte ca 100m2
• Bouwjaar bijgebouw/guesthouse 2018, woonoppervlakte ca 35m3, de inpandige garage heeft een oppervlakte van ca 16m2
• Perceeloppervlakte: 610 m2 eigen grond. Met een huurovereenkomst is aan de achterzijde van het perceel een stuk grond ter grootte van ca 125m2 in gebruik. De jaarlijkse betaling voor het gebruik/de huur van deze grond bedraagt ca € 100,-/jaar.
• De HR CV installatie dateert van 2016
• De elektrische boiler in het guesthouse dateert van 2021 (eigendom)
• De muren daken van zowel de woning als het bijgebouw zijn geïsoleerd; daarnaast is de verdiepingsvloer van het guesthouse ook vanaf de onderzijde voorzien van isolerend materiaal.
• De XXL dakkapel aan de oostzijde werd in 2021 geplaatst en vergrootte de woonoppervlakte van de woning aanzienlijk.
• Alle ramen zijn voorzien van isolerende beglazing, ook in het guesthouse
• Het binnen- en buitenschilderwerk dateert van 2021.
• Energielabel B
• Oplevering: in overleg, kan op korte termijn plaatsvinden!
• Onder voorbehoud gunning eigenaar

**English text**

What a super and charming house on a lovely spot, with lots of privacy and surrounding greenery!

On the plot of Bloklaan 6 in Loenen aan de Vecht, in addition to the family home (approx. 100m2 living area), there is also a detached guesthouse/office with veranda (approx. 35m2 living area) with an indoor garage (approx. 16m2).
The house was completely renovated in 2021 and the outbuilding/guesthouse (2018) was also renovated, reclassified and equipped with a bathroom.
The backyard is located on the south and, together with the veranda of the outbuilding, always guarantees wonderful moments; during all seasons you can find a sheltered sunny spot here.

Loenen aan de Vecht is centrally located between Hilversum, Utrecht and Amsterdam. Loenen belongs to the Municipality of Stichtse Vecht and is a picturesque village through which the river Vecht meanders. There are nice facilities such as a small shopping centre, several good restaurants and primary schools, nurseries and plenty of recreational opportunities at the hockey, football and tennis club.
Loenen even has a 9-hole golf course!
Just around the corner meanders river Vecht with the Mijndense Sluis, which gives access to the Loosdrechtse Plassen area; a true mecca for water sports enthusiasts!
The A2 and N201 are important traffic routes, both located a few minutes drive by car.

You must have become curious about the residential- and guesthouse.
Shall we start with the house?

Entrance of the plot through a beautiful wooden gate, which closes the driveway, where several cars can be parked.

Entrance to the house, hall with meter cupboard, wardrobe, modern toilet room with toilet and sink, stair cupboard containing the (first) connections for washing machine and dryer.

A glass door gives access to the spacious, bright living room with a beamed ceiling and a floor with beautiful oak floorboards.
The living room has large windows on 3 sides, which guarantees a lot of daylight.
The open staircase to the first floor is also located in the living room.
Halfway through the house, a sliding glass door gives access to the kitchen diner with the kitchen set-up installed in 2021, equipped with handle-less cabinets and drawers.
Naturally, the kitchen is equipped with the most modern built-in appliances, such as an oven, separate microwave, a warming drawer, dishwasher, large induction hob and a super-quiet design extractor.
Behind the two wooden doors, you’ll find the central heating system (2016) and storage space. The kitchen has comfortable underfloor heating; if desired, warm air can also be added via the plinth heating.
The kitchen has 3 wicket doors – fitted with fixed screens -which lead to the terrace and the backyard.
From here you can also easily reach the outbuilding.

Back to the stairs in the living room….

Entrance to the floor.
A long spacious and bright landing, with XXL dormer, gives access to all rooms.
The characteristic trusses of the roof, as well as the ridge, have been conjured up again during the renovation and give this floor a warm appearance due to their natural wood colour.
At the front, you’ll find a bedroom with a dormer window. On the landing, a nice light workplace has been created at the front, which can also be easily converted into a third smaller bedroom.
The modern bathroom is located halfway through the house and has a toilet, separate walk-in shower, a beautiful free-standing bath and a washbasin with beautiful design washbasins.
Here too, the floor is equipped with comfortable underfloor heating.
The master bedroom is located at the rear of the house and has two windows in the rear, from where a view over the backyard.
The windows of the XXL dormer in this room offer a view of the guesthouse and the veranda.

Layout guest house:
At the front of the outbuilding are the entrance doors to the garage. In addition to parking for a smaller car, the garage also houses a boiler for the hot water supply of the guesthouse and plenty of storage space. The garage also has a side door that gives access to the attached veranda.
There is a second entrance door to the guesthouse area.
Through this door, you enter the cosy living area, followed by the bathroom for this building, equipped with a shower, toilet and sink with beautiful furniture.
Via the open staircase, you enter the very spacious sleeping-work space with a loft above the living room. Because the roof, the intermediate floor and walls of the outbuildings are insulated, two electric radiators present are more than sufficient to heat these spaces.

Garden:
The house is detached and has a ‘garden around’. The front (north) and back yard with a nice terrace (south) and also the garden in between the buildings is used for living and gardening.
In December 2021, a gardener cleaned the gardens, pruned the greenery and rearranged and landscaped the surfaces. The apple tree and hydrangeas will undoubtedly show even more of their splendour next year!

Particularities:
• Unique location in the middle of the greenery, guaranteeing a lot of privacy.
• Year of construction of the house approx. 1920, living area approx. 100m2
• Year of construction outbuilding/guesthouse 2018, living area approx 35m3
• The integral garage has an area of approx 16m2
• Plot size: 610 m2 own land. With a rental agreement, a piece of land of approximately 125m2 is in use at the rear of the plot. The annual payment for the use/rental of this land is approximately €100/year.
• The HR CV installation dates from 2016
• The electric boiler in the guesthouse dates from 2021 (owned)
• The walls and roofs of both the house and the outbuilding are insulated; In addition, the first floor of the guesthouse is also provided with insulating material from the bottom.
• The XXL dormer on the east side was installed in 2021 and significantly increased the living area of the house.
• All windows are fitted with insulating glazing, also in the guesthouse
• The interior and exterior painting dates from 2021.
• Energy label B
• Delivery: in consultation, short term delivery is possible!
• Subject to owner’s award

Alle tekst tonen Minder tekst tonen
Plattegrond Vrijstaande woning Bloklaan 6, Loenen aan de vecht
Plattegrond Vrijstaande woning Bloklaan 6, Loenen aan de vecht
Plattegrond Vrijstaande woning Bloklaan 6, Loenen aan de vecht
Plattegrond Vrijstaande woning Bloklaan 6, Loenen aan de vecht
Plattegrond Vrijstaande woning Bloklaan 6, Loenen aan de vecht
Plattegrond Vrijstaande woning Bloklaan 6, Loenen aan de vecht
Plattegrond Vrijstaande woning Bloklaan 6, Loenen aan de vecht
Plattegrond Vrijstaande woning Bloklaan 6, Loenen aan de vecht
Video's tonen?

Video's worden ingesloten afgespeeld vanaf YouTube.com. YouTube plaatst daarmee cookies op jouw computer. Door deze video af te spelen ga je akkoord met de privacyverklaring van Google. ►    Afspelen

Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand
Interesse in een woning vergelijkbaar met Bloklaan 6, Loenen aan de vecht?
Je gegevens worden alleen gebruikt om contact met je op te nemen of om een bezichtiging te plannen. Zie ook onze privacyverklaring
Kies uw voorkeurstijd