Bennebroek

Buurtinformatie Bennebroek

Bennebroek

Bennebroek is een klein dorp in Noord-Holland en sinds 2009 onderdeel van de gemeente Bloemendaal. De buurt is gelegen tegen de grens van Zuid-Holland. Kenmerkend aan de buurt is de centrale ligging tussen bossen, duinen en strand. Bennebroek zelf is heerlijk rustig en groen en daarom valt het goed in de smaak bij gezinnen met jongere kinderen. In de buurt zijn veel speelplekken voor de kinderen te vinden en verschillende sportverenigingen om bijvoorbeeld te tennissen of hockeyen. Ondanks de zuidelijke ligging kun je gemakkelijk met de auto naar Haarlem (15 min.) of naar Schiphol (20 min.).

Kenmerken

Dorps karakter | Kleinschalig | Veel groen

Populair bij

Jonge gezinnen met kinderen | Ouderen | Mensen die van groen houden

De geschiedenis

Bennebroek kent haar oorsprong al vanaf 1300, waar het van Haarlem tot Hillegom aan reikte. De buurt van nu, is gevormd in de 16e eeuw. In de loop der tijd zijn meerdere delen van Bennebroek toegevoegd bij Heemstede. In 2009 is er besloten tot een fusie met de gemeente Bloemendaal.

Te doen in de buurt

Scholen in de buurt

Vlakbij

Handig

Ook wonen in deze buurt?

Neem vrijblijvend contact op met PUUR* Makelaars Heemstede als je meer informatie wilt over de woonmogelijkheden van deze buurt en omgeving, of bekijk direct ons aanbod van woningen in.

Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand
Vestiging Heemstede
Binnenweg 170A
023 528 85 50
Lees meer over
Bennebroek
Bennebroek
Bennebroek
Bennebroek
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gegevens worden alleen gebruikt om contact met je op te nemen. Zie ook onze privacyverklaring