Bussum

Bussum

Plaats
Top

Kaart Bussum

Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand
Vestiging Puur Makelaars Bussum Huizerweg 114
035 - 7121000
bussum@puurmakelaars.nl
Stel een vraag
Top

Bussum

Bussum

Kenmerken

Veel groen | Dorpse uitstraling met alle voorzieningen van een stad | Rust | Karakter

Populair bij

Forenzen uit de Randstad | Gezinnen | Ouderen

Geschiedenis

In de geschiedenisboeken duikt Bussum voor het eerst op rond 1306. Het was een buurtschap in een bosrijke omgeving. Er woonden vooral boeren en schaapherders. De naam zou zijn afgeleid van Bos-hem, dat huis in het bos betekent. Vanaf 1369 werd Bussum door de naastgelegen vesting Naarden bestuurd. Rond 1817 kreeg Bussum een zelfstandig bestuur. Rond die tijd lag het aantal inwoners rond de 1200.

Ten gevolge van de komst van spoorlijn Amsterdam-Amersfoort en het bijbehorende station Naarden-Bussum gingen veel rijke Amsterdammers zich vestigen in Bussum. Ook de familie Dreesman ging in Bussum wonen. Zij investeerden een groot bedrag in de bouw van de Sint-Vituskerk.

Tot de jaren zestig van de vorige eeuw groeide Bussum sterk als forensenplaats. Hierna stopte de groei. Nieuwbouwwijk Bussum-Zuid is de laatste grote uitbreiding.

In 2016 zal de Gemeente Bussum fuseren met Naarden en Muiden tot de nieuwe gemeente Gooise Meren.

Wonen in de buurt

Bussum heeft niet veel eigen industrie. Daarmee biedt het een oase van rust ondanks de drukke, hectische wereld eromheen. Bussum is verdeeld over verschillende buurten en wijken. De wijken Het Spiegelkwartier en het Brediuskwartier zijn aangewezen als Rijks beschermd stadsgezicht.

Het Spiegel
Het Spiegel is een van de oudste villaparken in Nederland. Het is in de periode tussen 1874 en 1940 in fasen gebouwd, en staat bekend om het groene karakter en de overwegend vrijstaande villabebouwing. Er staan prachtige karakteristieke huizen, er is bijna geen huis hetzelfde!

Het Brediuskwartier
Het Brediuskwartier ligt op de grens met Naarden. Deze wijk ligt ten oosten van de gezellige Bussumse dorpskern. De wijk is ontwikkeld in de jaren twintig en dertig van de 20e eeuw. Opvallend aan deze buurt zijn de mooie parken en het feit dat de wijk kenmerken heeft van zowel een villapark als een tuindorp. Het wordt genoemd als één van de gaafste en kwalitatief hoogstaande voorbeelden van een complete woonwijk, deels in Amsterdamse School-stijl.

Het Prins Hendrikkwartier
Een andere prachtige buurt in Bussum is het Prins Hendrikkwartier. Deze mooie veelal statige huizen stammen uit begin 1900. De lanen zijn niet recht maar gebogen en dat geeft verrassende gezichtspunten!

Sport en recreatie

Bussum heeft verder naast de gebruikelijke recreatievoorzieningen een fietscrossbaan, een skatebaan, een klimhal en het zwembad De Zandzee. Bussum huisvest vele sportverenigingen, waaronder een honkbal- en softbalvereniging, een van de oudste en grootste hockeyclubs van Nederland, drie voetbalverenigingen, een handbalvereniging, een fietscrossvereniging en een atletiekvereniging.

Scholen

In Bussum zijn 4 middelbare scholen en ca. 15 basisscholen (protestant-christelijk, rooms-katholiek en openbaar).

Cultuur en winkelen

Bussum kent een gezellig stadshart waar het heerlijk toeven is. Deze wordt gescheiden door de spoorlijn met een nabijgelegen station. Binnen een paar minuten lopen ben je in het centrum met de vele restaurantjes en winkels. Bussum bezit tevens een groot theater, Spant! en een Filmhuis met een breed aanbod.

Te doen in en rondom Bussum

Vlakbij de bebouwde kom van Bussum kan je heerlijk wandelen op de Bussumerheide. Deze heide is de grootste van het Gooi en verbonden met Laren en Hilversum. Het prachtige natuurgebied het Naardermeer is op 5 minuten fietsafstand. Ook het Gooimeer, verbonden met het IJsselmeer, is in een paar minuten bereikbaar.

Openbaar vervoer

Bussum kent 2 stations, Naarden-Bussum en Bussum Zuid. In ca 20 minuten met de trein naar Amsterdam, 5 minuten naar Mediastad Hilversum en 20 minuten met de trein naar Utrecht.

Meer informatie over Bussum en omgeving

Ook wonen in Bussum?

Wonen in Bussum is gewoon top!  Heb je interesse? Neem dan vrijblijvend contact op met Puur Makelaars Bussum als je meer informatie wilt over de woonmogelijkheden van ’t Gooi, of bekijk direct ons aanbod van woningen in Bussum.

 

Bussum
Bussum
Bussum
Bussum
Top

Informatie - Bussum

Woningen 14500 / Inwoners 33.000

Bussum is een zeer centraal gelegen dorp in ‘t Gooi met ruim 33.000 inwoners. Het heeft een centrumfunctie en het is ook een belangrijke forenzen plaats voor werkenden in de Randstad. Met de trein of per auto zijn steden als Amsterdam, Amersfoort en Utrecht snel te bereiken. Dit van oudsher fraaie, pittoreske dorp heeft dan ook alle faciliteiten voor een prettig leefgenot! Er wonen veel gezinnen. Alle voorzieningen zijn binnen handbereik. Bussum is een dorp waar kinderen veilig kunnen opgroeien en waar ook voor ouderen voldoende vertier is!

Samenstelling Huishoudens (%) Bussum tov. Landelijk
Eenpersoons
41
36
Zonder kinderen
26
29
Met kinderen
33
34
Werk & Inkomen in Bussum tov. Landelijk
Betaald Werk
68
74
Uitkeringen (aant. per 1000)
47
Gemiddeld inkomen
17383
29.800
Leeftijdsopbouw (%) Bussum tov. Landelijk
100%

0 - 14 jaar

15 - 24 jaar

25 - 44 jaar

45 - 64 jaar

65+ jaar

Woningen Koop of Huur (%) in Bussum
63%

Koop

36%

Huur

Woningwaarde (WOZ) in Bussum tov. Landelijk
350.000
237.000
Bron: CBS / Puur Makelaars
Top

Woningen in Bussum

Te koop: 2-onder-1-kapwoning Achtermeulenlaan 12, Bussum
20

91 m2
88 m2

3
€ 219.000

Bussum
Achtermeulenlaan 12

Bekijk 2-onder-1-kapwoning Achtermeulenlaan 12, Bussum
Te koop: Hoekwoning Comeniuslaan 11, Bussum
25

161 m2
223 m2

4
€ 599.000

Bussum
Comeniuslaan 11

Bekijk Hoekwoning Comeniuslaan 11, Bussum
Te koop: Tussenwoning Driestweg 18, Bussum
13

93 m2
75 m2

2
€ 219.000

Bussum
Driestweg 18

Bekijk Tussenwoning Driestweg 18, Bussum
Te koop: Vrijstaande woning Nieuwe Hilversumseweg 19, Bussum
49

240 m2
542 m2

6
€ 865.000

Bussum
Nieuwe Hilversumseweg 19

Bekijk Vrijstaande woning Nieuwe Hilversumseweg 19, Bussum
Alle woningen in Bussum (9)
Contact X
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.