Haarlem

Buurtinformatie Haarlem

Haarlem is een charmante en unieke stad met een prachtig historisch stadshart. Of je nu aopzoek bent naar een rustige, autoluwe buurt voor jonge gezinnen of als starter actief het stadsleven wilt opzoeken, Haarlem biedt het allemaal. Elke buurt in Haarlem heeft een geheel eigen karakter, daarom is Haarlem niet alleen geliefd bij de eigen inwoners, maar komen er ook steeds meer mensen uit bijvoorbeeld Amsterdam hier naar toe.

In Haarlem is altijd wel wat te doen. Van Jazzfestivals en concerten tot aan een culinair weekend en het nationale bevrijdingspop. Of je nu zomers gaat varen over het Spaarne met een kleine tussenstop op een van de talloze terassen, of je met regenachtig weer een van de theaters of bioscopen bezoekt.

Borreltje of hapje eten? Er komen continu vernieuwende concepten bij. Zo is er net nieuw een dakterras geopend op het dak van de parkeergarage de Kamp of kan je hamburgers proberen van Robert Kranenborg. Voor een drankje kan je in Haarlem overal wel terecht.

De geschiedenis

De geschiedenis van Haarlem gaat ver terug. In de literatuur wordt al over de stad gesproken in de tiende eeuw. Verken het prachtige historische stadshart. In iedere straat zijn er wel historische gevels te vinden waar een prachtig verhaal achter schuil gaat.

Meer informatie over Haarlem en omgeving

Ook wonen in deze stad?

Neem vrijblijvend contact op met Puur Makelaars Haarlem als je meer informatie wilt over de woonmogelijkheden van Haarlem en omgeving, of bekijk direct ons aanbod van woningen in Haarlem.

Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand
Haarlem
Haarlem
Haarlem
Haarlem
Leeftijdsopbouw
Haarlem
Landelijk
100%

0 - 14 jaar

15 - 24 jaar

25 - 44 jaar

45 - 64 jaar

65+ jaar

70.98 Huishoudens
151.820 Inwoners
40% Koopwoningen
48% Huurwoningen
Werk & Inkomen Haarlem t.o.v. landelijk
Betaald werk (%)
75
74
Uitkeringen (aant. per 1000)
41
47
Gemiddeld inkomen
32.000
29.800
Samenstelling Huishoudens (%) Haarlem t.o.v. landelijk
Eenpersoons
44
36
Zonder kinderen
26
29
Met kinderen
30
34
Woningwaarde (WOZ) Haarlem t.o.v. landelijk
253.000
237.000
Bron: CBS, Puur Makelaars
Video's tonen?

Video's worden ingesloten afgespeeld vanaf YouTube.com. YouTube plaatst daarmee cookies op jouw computer. Door deze video af te spelen ga je akkoord met de privacyverklaring van Google. ►    Afspelen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gegevens worden alleen gebruikt om contact met je op te nemen. Zie ook onze privacyverklaring