Naarden

Buurtinformatie Naarden

Kenmerken

Veel groen | Dorpse uitstraling met alle voorzieningen van een stad | Rust | Karakter

Populair bij

Forenzen uit de Randstad | Gezinnen | Ouderen

Geschiedenis

Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden in Europa. De vesting heeft een unieke vorm die vanuit de lucht nog beter herkenbaar is. Sommige delen van het bouwwerk stammen meestal nog uit de 17e eeuw. in de stad zelf zijn nog steeds meerdere gebouwen terug te vinden die stammen uit de middeleeuwen. Zo zijn onder andere het Stadshuis en het Spaanse huis nog mooie referenties naar het omvangrijke verleden van Naarden.

Wonen in de buurt

Naarden lijkt qua wonen veel op het naastgelegen Bussum. Er is een grote verscheidenheid aan woningtypes, van villa’s tot rijtjeshuizen. In de wijken is er meer dan genoeg ruimte voor groen waardoor het in combinatie met de rust van de omgeving een zeer geschikt plek is voor gezinnen met kinderen.

Sport en recreatie

Naarden heeft verder naast de gebruikelijke recreatievoorzieningen meerdere sportverenigingen. Daarnaast is het heerlijk om in de groene omgeving hard te gaan lopen naar bijvoorbeeld het Gooimeer.

Scholen

In Naarden zijn meer dan genoeg basisscholen te vinden en in het zuiden van Naarden zijn er meerdere middelbare scholen te vinden. Natuurlijk zijn er in het naast gelegen Bussum meer dan genoeg andere scholen te vinden. Voor kinderopvang zijn er meerdere plekken te vinden zoals Kindervilla Naarden.

Cultuur en winkelen

Naarden kent natuurlijk een super gezellige dorpskern. binnen de vesting zijn er meerdere gezellige restaurantjes en boetiekjes te vinden. De historie van Naarden wordt goed gerepresenteerd n de verschillende musea die er te vinden zijn. Er zijn verschillende galerieën voor moderne kunst en curiosa winkels te vinden.

Te doen in en rondom

De buurt ligt in een onwijs groene en rustige omgeving. Je kan onder andere naar het Naardermeer en Naarderbos. Wanneer je naar de grotere steden wilt is dat heel makkelijk te doen middels de trein of met de auto via de A1.

Openbaar vervoer

Naarden kent een eigen treinstation, Naarden-Bussum. Vanaf dit station is het heel gemakkelijk reizen naar bijvoorbeeld Amsterdam of mediapark Hilversum.  In de buurt zelf zijn er op elke hoek van de straat wel bushaltes te vinden.

Handig

Ook wonen in Naarden?

Wonen in Naarden is gewoon top!  Heb je interesse? Neem dan vrijblijvend contact op met PUUR* Makelaars Bussum als je meer informatie wilt over de woonmogelijkheden van ’t Gooi, of bekijk direct ons aanbod van woningen in Naarden.

Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand
Naarden
Naarden
Naarden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gegevens worden alleen gebruikt om contact met je op te nemen. Zie ook onze privacyverklaring