Nieuwbouw:

Nieuwbouw Haarlem Buiten

Alle woningen zijn verkocht
Haarlem

Nieuwbouwproject Nieuwbouw Haarlem Buiten

Dit fantastische project is uniek in Haarlem… 15 min fietsen van hartje centrum en toch gelegen midden in de natuur. De verkoop is zeer voorspoedig gegaan.

ALLE WONINGEN ZIJN INMIDDELS VERKOCHT.

De woningen worden zeer duurzaam gebouwd. Elke woning krijgt een eigen tuin. De woningen aan het water krijgen een terras met de mogelijkheid een eigen bootje af te meren. In de architectuur is aansluiting gezocht bij de landelijke omgeving en het bijzondere, industriële verleden van de plek.

Geschiedenis Haarlem Buiten

De geschiedenis van de locatie van Haarlem Buiten gaat lang terug. Al vanaf de 11de eeuw was er activiteit. Uit het veengebied aan de Oostkant van het Spaarne werd veel veen ontgonnen. De huidige sloten in het landschap komen uit die tijd. Ze zijn gegraven als afwateringssloten. De Schalkwijkerweg is aangelegd op enige afstand van de rivier het Spaarne. Aan weerszijden van de weg kwamen boerderijen. Waar nu de Ringvaart ligt, lag ooit de oever van het Haarlemmermeer. Tussen 1849 en 1852 werd het meer drooggemalen en ontstond de Haarlemmermeerpolder. Het gemaal De Cruquius (aan de overkant van de Ringvaart) is één van de drie stoomgemalen die zijn gebouwd om het meer droog te leggen.

Tientallen jaren was het bedrijf Tjaden gevestigd op Zuid Schalkwijkerweg 58. Dit bedrijf is gespecialiseerd in grondboringen. Sinds de verhuizing in 2006 staan de panden leeg en raken zij in verval.

Ralf B. van Schagen
Vestiging Nieuwbouw
023 541 09 05
Lees meer over Ralf B. van Schagen
Vestiging Nieuwbouw
Bloemendaalseweg 121 A
023 541 09 05
Lees meer over
Contact
Nieuwbouw Haarlem Buiten
Nieuwbouw Haarlem Buiten
Nieuwbouw Haarlem Buiten

Nieuwbouw Haarlem Buiten

Het project Haarlem Buiten ligt op 15 minuten fietsafstand van het gezellige centrum van Haarlem. Haarlem Buiten is wonen in het landschap. Alle woningen hebben een weids uitzicht, over het water, over de landerijen en de polder.

In Haarlem Buiten komen 32 bijzondere nieuwbouwwoningen. De woningen worden zeer duurzaam gebouwd. Het plan voorziet in vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap woningen en rijwoningen. Elke woning krijgt een eigen tuin. De woningen aan het water krijgen een terras met de mogelijkheid een eigen bootje af te meren. In de architectuur is aansluiting gezocht bij de landelijke omgeving en het bijzondere, industriële verleden van de plek.

Omgeving

Haarlem Buiten ligt aan het einde van de Zuid Schalkwijkerweg, op de hoek van het Spaarne en de Ringvaart. Hier kun je binnenkort prachtig wonen: buiten en toch vlak bij de stad.

Meer informatie Haarlem Buiten

Wil je meer weten over project Haarlem Buiten? Bezoek dan de projectsite.

Site Haarlem Buiten
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand
Leeftijdsopbouw
Haarlem
Landelijk
100%

0 - 14 jaar

15 - 24 jaar

25 - 44 jaar

45 - 64 jaar

65+ jaar

70.98 Huishoudens
151.820 Inwoners
53% Koopwoningen
47% Huurwoningen

Buurtinformatie Haarlem

Haarlem is een middelgrote stad in de Randstad. Na Amsterdam is Haarlem de tweede stad qua aantal inwoners in Noord-Holland. De stad stamt uit de 10e eeuw en kreeg in 1245 haar stadsrechten. Haarlem wordt ook wel Spaarnestad genoemd, omdat de stad aan de rivier het Spaarne ligt. Inwoners van Haarlem worden ook wel muggen genoemd. Waarschijnlijk komt dit omdat Haarlem vroeger was omringd door veen en moeras, wat veel overlast door muggen tot gevolg had. Haarlem is een populaire stad om te wonen. Vooral veel Amsterdammers verhuizen naar Haarlem.

Haarlem
Haarlem
Meer info over Haarlem
Meer informatie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gegevens worden alleen gebruikt om contact met je op te nemen of om een bezichtiging te plannen. Zie ook onze privacyverklaring