PUUR* Makelaars steunt Burenhulp

Door PUUR* Makelaars 13 jan 2016

PUUR* Makelaars steunt Burenhulp

Drie jaar geleden is het project Burenhulp gestart door Margo van den Berg. Het doel van dit project is om buren meer naar elkaar om te laten kijken. Gestart in de Haarlemse Bosch en Vaartbuurt, wordt het project nu uitgerold naar meer buurten. Puur Makelaar steunt het project financieel en door het delen van informatie.

Margo is het project gestart omdat ze merkte dat veel mensen zich zorgen maken over alle bezuinigingen. Het gevolg is volgens haar, dat steeds meer mensen met een zorgbehoefte op zichzelf zijn aangewezen. Ook is er volgens Margo steeds minder contact met hulpverleners waardoor mensen veel eenzamer worden. Om deze reden heeft ze het sociale netwerk Burenhulp opgezet. Per straat is een vrijwilliger die inventariseert welke mensen behoefte hebben aan extra hulp. Vervolgens wordt gezocht naar buurtbewoners die deze mensen willen ondersteunen. Bijvoorbeeld door af en toe een boodschap te doen, of om gewoon een praatje te maken. Volgens Margo bloeit de buurt op door haar initiatief. 

Succes Burenhulp

“Dankzij Burenhulp bloeien buurten helemaal op”

Het project is niet onopgemerkt gebleven en ontvangt veel steun. Margo: “We zijn heel blij om te kunnen vertellen dat na de subsidie van de gemeente en de bijdrage van de Rabobank Haarlem e.o. nu ook het VSB fonds is overgegaan tot subsidiëring van het project Burenhulp. Ook PUUR* Makelaars is onlangs aangesloten met een financiële bijdrage. Het VSB fonds draagt bij voor een periode van twee jaar. We kunnen nu in 2016 verder stappen gaan zetten om in meerdere wijken een netwerk Burenhulp op te zetten. Uiteraard alleen als een wijk daar behoefte aan heeft en een verzoek doet. Er is veel belangstelling en enthousiasme rond Burenhulp. In de Koninginnebuurt, in Welgelegen en in het Ramplaankwartier is al een mooie start gemaakt met het netwerk. Ook in de andere wijken die deelnemen, komen we stap voor stap verder.”

Steun van PUUR* Makelaars

Onze makelaars komen dagelijks in de Haarlemse buurten. We praten veel met bewoners en kennen daardoor de positieve kanten, maar ook de minder goede kanten van vrijwel elke buurt. Met deze informatie kunnen wij het eerlijke verhaal vertellen aan onze klanten. Initiatieven waardoor buurten opbloeien, juichen wij toe. Omdat we zo enthousiast werden over het project van Margo, hebben wij besloten om het initiatief financieel te ondersteunen. Ook gaan we kijken of we informatie van Burenhulp structureel op kunnen nemen in de buurtinformatie op onze site.

Wil je meer informatie over Burenhulp ontvangen, of wil je Burenhulp in jouw buurt helpen opzetten? Neem dan contact op met Margo van de Berg via burenhulp@haarlemeffect.nl.

Deel via
Meer uit rubriek ... ActieBuurteninnovatieWonen